Вести од компанијата

Температурата на керамичките агрегати во боја против лизгање

2022-10-26

Керамичките честички се многу чест материјал за тротоарите во секојдневниот живот. Изработен е од тврди материјали и отпуштање со висока температура. Многу е цврст на тротоарот, нема лесно да се скрши и има долг работен век. Следното ја опишува температурата на палењето на керамичките честички

О. Температурата на честичките е премногу ниска, материјалот е „подготвен“, бојата е малку светла, цврстината на Mohs не е до стандардот и лесно се носи.

Б.

В.При изборот на керамички честички, се трудиме да не користиме „uprise“ во големи количини. Дури и ако цената е малку помала, не користете ги на пат во големи количини. Не земајте сусам и не губите лубеница поради мали загуби.

Д. Откако полупроизводите ќе се стават во печката, тоа е процес на претходно загревање до загревање, а потоа ладење. Секој чекор бара доволно време и контрола на температурата. Премногу висока или премногу ниска температура нема да работи, строго контролирајте ја температурата.

Д. Кога порцеланскиот камен се зема во рударскиот простор, мора да се скрши рачно со чекан, а обликот да биде голем како јајце, а потоа се толчи во прав со мека вода, се измие и нечистотии. се отстрануваат. По врнежите се прави тула. Како кал.

Ф.

Температурата на палење на керамичките честички е многу висока. Ве молиме, внимавајте на безбедноста при отпуштање, не допирајте, избегнувајте да ја запалите сопствената кожа и не избирајте големи количини искористени „суровини“ при изборот на честички, иако цената е мала, но факторот на ризик е висок.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept